Uleiul de Cocos ca Lubrifiant Sexual

Jucarii Sexuale Femei | Actualizat la: 20-05-2020

Este clar ca uleiul de cocos are foarte multe intrebuintari. De la gatit la cosmetica, uleiul de cocos aduce o sumedenie de beneficii dovedite stiintific si practic. Acest produs atat de popular in Romania si in intreaga lume a inceput sa fie folosit de foarte multe femei si in dormitor, ca lubrifiant sexual. Sigur, uleiul de cocos este un produs natural, cu o textura extrem de placuta, cu gust si miros incredibile, care ofera o lubrifiere de lunga durata. Totusi, aceste caracteristici il fac sa fie oare lubrifiantul ideal? Hai sa aflam in continuare daca uleiul de cocos poate fi folosit ca lubrifiant sexual, daca este sigur si cand este bine sa eviti sa-l folosesti.

Poate fi folosit uleiul de cocos ca lubrifiant sexual?

Exista foarte multe controverse cand vine vorba despre folosirea uleiului de cocos ca lubrifiant. Vorbim despre uleiul de cocos natural, bio, obtinut prin presare la rece, insa care singurul ingredient este nuca de cocos. Nu vorbim despre cel hidrogenat sau cele care au si alte ingrediente sau conservanti, pentru ca tipurile acestea de uleiuri nu au ce cauta in dormitor; sunt pur si simplu periculoase.

Revenind la controverse, avem pe de o parte pe cei care sunt contra folosirii uleiului de cocos pentru sex, invocand studii in care au participat femei care folosesc uleiuri ca lubrifianti. In aceste studii s-a observat ca folosirea uleiurilor ca lubrifiant creste riscul aparitiilor infectiilor vaginale cu pana la 8 ori. Ce nu precizeaza cei care sunt contra este ca in niciun studiu nu se face referire la uleiul de cocos, ci la alte tipuri de uleiuri, in general petrochimice. In cele mai multe studii apare uleiul de bebelus ca fiind principalul ulei folosit. Intr-adevar, folosirea unui produs petrochimic creste considerabil riscul aparitiilor problemelor, in special cand sunt adaugati coloranti sau parfumuri. Insa uleiul de cocos este un produs natural, folosit de foarte mult timp in scopuri cosmetice cu rezultate uimitoare.

De cealalta parte, milioane de femei din intreaga lume folosesc uleiul de cocos ca lubrifiant sexual de foarte mult timp, fara probleme. Unele femei au raportat ca au scapat de infectiile vaginale de cand au inceput sa foloseasca uleiul de cocos. Nu este clar daca uleiul de cocos a avut o legatura cu asta sau daca problemele erau cauzate de lubrifiantii folositi anterior. Avand in vedere experientele placute pe care le-au avut foarte multe femei cu uleiul de cocos, multi ginecologi au inceput sa il recomande din ce in ce mai des pacientelor, cu rezultate foarte bune in special in cazul femeilor care sunt la menopauza si se confrunta cu uscaciunea vaginala. Totusi, avand in vedere ca nu exista pana in acest moment studii specifice, din care sa reiasa ca uleiul de cocos poate fi folosit sau nu ca lubrifiant sexual, este recomandat sa fim precaute.

Ce stim cu certitudine este ca pe internet se gasesc o multime de informatii sau pareri despre uleiul de cocos. Unele sunt corecte, insa altele sunt complet gresite si te pot pacali foarte usor. In continuare o sa discutam despre cateva dintre aceste informatii si despre tot ce stim pana acum in legatura cu uleiul de cocos.

Uleiul de cocos are proprietati antifungice (antimicotice)

Este stiut faptul ca uleiul de cocos extra virgin este bogat in acid lauric. La randul lui, acidul lauric are proprietati antifungice care sunt dovedite stiintific. Unele studii arata ca si uleiul de cocos ar putea avea proprietati antifungice, fie datorita acidului lauric, fie datorita altor componente ale uleiului de cocos. Din pacate, nu sunt studii care sa dovedeasca 100% ca uleiul de cocos are proprietati antifungice, insa exista foarte multe femei care raporteaza ca acesta trateaza candidoza. Atentie sa nu facem confuzie intre antifungic si antibacterian. Spre exemplu, daca in cazul unei vaginite bacteriene doctorul iti va prescrie un antibiotic, in cazul unei candidoze doctorul iti va prescrie un antifungic. Este recomandat, totusi, tratamentul cu ulei de cocos pentru candidoza? Raspunsul este: Nu, pentru ca exista variante mult mai eficiente pentru a trata candidoza. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre infectiile vaginale, citeste acest articol publicat pe Donna MedicalCenter.

Influenteaza uleiul de cocos flora vaginala?

Cel mai probabil, uleiul de cocos extra virgin nu iti va influenta flora vaginala, insa nu putem spune asta cu certitudine pentru ca nu s-au facut pana acum studii de specialitate. Chiar daca uleiul de cocos isi pastreaza proprietatile pentru mult timp pastrat la temperatura camerei, si chiar daca nu sunt bacterii care sa-l contamineze, sau acestea se dezvolta extrem de lent, trebuie precizat ca flora vaginala, fiind unica, reactioneaza diferit de la o femeie la alta. Asemanator, gandeste-te cum aparatul nostru digestiv reactioneaza diferit la aceleasi mancaruri (vezi intoleranta la lactoza sau la gluten). In acelasi mod reactioneaza si flora vaginala.

Mai trebuie mentionat ca orice lubrifiant are potentialul de a-ti afecta flora vaginala, inclusiv saliva. Avand in vedere ca multe femei folosesc uleiul de cocos pentru a trata candidoza, putem spune ca este destul de sigur sa il folosesti fara sa afectezi flora, ba chiar s-o imbunatatesti. In acelasi timp, poti avea o flora vaginala mai sensibila, iar folosirea uleiului de cocos sa nu fie o alegere deloc buna. Prin urmare, ar trebui sa incerci mai multe variante inainte sa te hotarasti care este cel mai bun lubrifiant pentru tine.

Creste uleiul de cocos riscul aparitiei infectiilor vaginale?

Sunt multe pareri in legatura cu uleiul de cocos si infectiile vaginale. Unele spun ca uleiul de cocos perturba flora vaginala, ducand in final la aparitia infectiilor, iar altele spun ca uleiul de cocos lupta impotriva infectiilor vaginale datorita proprietatilor sale antibacteriene. Din pacate, nimeni nu stie cu exactitate, pentru ca nu s-au facut studii in aceasta privinta. Cu toate astea, sunt multe website-uri care sustin ca folosirea unui ulei creste riscul aparitiei infectiilor vaginale de cateva ori (unele zic 3, altele 5, altele 8). Totusi, pentru milioanele de femei care folosesc uleiul de cocos ca lubrifiant sexual, aceasta afirmatie pare pur si simplu ireala, pentru ca nu au avut asemenea probleme niciodata.

In toate studiile pe care le-am gasit online, care fac referire la folosirea unui ulei ca lubrifiant vaginal, si il leaga de aparitia infectiilor vaginale, nu se precizeaza uleiul de cocos sau oricare alt ulei natural extras din plante (cum ar fi uleiul de masline). In schimb, se face referire la uleiurile minerale, pe baza de petrol, cele pentru masaj care contin diferite arome sau coloranti, sau cel de bebelusi. Si nu neaparat uleiul in sine este problema, cat toate substantele nenaturale (sintetice) adaugate. Daca pielea nu este atat de sensibila la diferite parfumuri, flora vaginala este. Asa ca nu folosi niciun produs care are arome, coloranti sau alte substante sintetice.

Poate fi folosit uleiul de cocos ca lubrifiant vaginal la menopauza?

Uleiul de cocos poate fi folosit la menopauza pentru a combate uscaciune vaginala, atata timp cat este un ulei de cocos extravirgin, fara zahar, aditivi sau conservanti adaugati. Cu alte cuvinte, singurul ingredient sa fie nuca de cocos. Trebuie tinut cont ca uleiul de cocos poate provoca alergii sau iritatii, in special in acea zona sensibila. Daca nu l-ai mai folosit pana acum, testeaza daca esti sau nu alergica. Metoda este simpla: aplica putin ulei de cocos la incheietura, pe partea inferioara (unde testezi parfumurile), odata la 2 zile pentru 2-3 saptamani si urmareste daca apare o roseata sau orice urma de inflamatie.

Uleiului de cocos are mai multe avantaje fata de lubrifiantii pe baza de apa sau cei pe baza de silicon. Unul dintre ele este ca ofera o lubrifiere mult mai indelungata, cu o senzatie placuta. De asemenea, uleiul de cocos nu se coaguleaza in timp, asa cum se poate intampla in cazul lubrifiantilor artificiali, si nici nu devine lipicios. Totusi, acesta are si dezavantaje, cum ar fi ca poate pata imbracamintea sau lenjeria. De aceea, este bine sa folosesti foarte putin la inceput si sa cresti cantitatea doar atunci cand este necesar.

Care este pH-ul uleiului de cocos?

Uleiul de cocos nu are pH, cum nu are niciun alt tip de ulei vegetal sau mineral. In aceeasi categorie intra si lubrifiantul pe baza de silicon. pH-ul este folosit in chimie pentru masurarea ionilor de hidrogen intr-o solutie apoasa. Prin urmare, doar substantele solubile in apa pot avea pH. Si cum uleiul si apa nu se amesteca... nici uleiul de cocos nu are pH.

Totusi, intelegem de unde apare aceasta intrebare. Plecam de la certitudinea ca un vagin sanatos are un pH <7 (intre 3.8 si 4.5, in functie de varsta si alti factori), adica este acid. Pentru a-l pastra sanatos, orice pui in vagin trebuie sa aiba un "pH echilibrat" pentru a pastra pH-ul in intervalul optim. Uleiurile, de cealalta parte, contin acizi grasi care formeaza mici molecule numite trigliceride (trei acizi grasi legati intre ei formeaza o molecula). Uneori, se mai face referire si la "aciditatea" uleiului, care are insa legatura cu gustul si calitatea uleiului, in niciun caz cu pH-ul. Aciditatea uleiului se refera la cati acizi grasi sunt liberi si cati sunt legati in trigliceride. Cu cat sunt mai multi acizi grasi liberi, cu atat aciditatea este mai ridicata, calitatea mai scazuta si gustul mai ranced. Insa toate aceste aspecte nu au nicio legatura cu pH-ul, pentru ca uleiurile nu au pH. Este doar o confuzie.

Ce tip de ulei de cocos este potrivit ca lubrifiant sexual

Ca lubrifiant sexual, cel mai bun ulei de cocos este cel extravirgin, nerafinat, presat la rece. Uleiul este extras din nucile de cocos proaspat culese, fara a folosi temperaturi ridicate sau procese chimice.

Evita cu orice pret uleiul de cocos partial hidrogenat si pe cel rafinat care contine aditivi. Aceste chimicale pot provoca iritatii si pot lasa pielea mult mai uscata decat inainte. De asemenea, evita orice fel de ulei de cocos care contine conservanti, arome sau parfumuri adaugate. Verifica lista de ingrediente de pe ambalaj si asigura-te ca singurul ingredient este uleiul de cocos.

Ulei de cocos sau lubrifianti clasici?

Mai jos am facut o comparatie intre lubrifiantii pe baza de apa, cei pe baza de silicon si uleiul de cocos, astfel incat sa poti lua decizia potrivita nevoilor tale.

Uleiul de cocos:
- Lubrifiere: Indelungata
- Pret: Mic/Mediu
- Compatibilitate cu jucariile sexuale: Da, insa nu cu cele fabricate din TPR, TPE, PVC
- Compatibilitate cu prezervativele din latex: NU

Lubrifianti pe baza de apa:
- Lubrifiere: De scurta durata
- Pret: Mic/Mediu
- Compatibilitate cu jucariile sexuale: Da, toate tipurile de materiale
- Compatibilitate cu prezervativele din latex: DA

Lubrifianti pe baza de silicon:
- Lubrifiere: Durata medie
- Pret: Mediu/Mare
- Compatibilitate cu jucariile sexuale: Da, mai putin cu cele fabricate din silicon
- Compatibilitate cu prezervativele din latex: DA

Cand sa nu folosesti uleiul de cocos ca lubrifiant sexual

Chiar daca uleiul de cocos pare lubrifiantul perfect, fiind natural, cu putere mare de lubrifiere pentru timp indelungat si proprietati antifungice, acesta nu poate fi folosit in orice situatie ca lubrifiant sexual. In continuare iti prezentam trei situatii in care uleiul de cocos nu poate fi folosit:

1. Cu prezervativele din latex

Nu numai uleiul de cocos, ci toate uleiurile degradeaza rapid latexul, facandu-l sa se rupa. Si nu vrei sa se intample asta. Niciodata. Cand vine vorba de prezervative, foloseste un lubrifiant pe baza de apa sau unul pe baza de silicon ca sa eviti neplacerile.

2. Cu jucariile sexuale din materiale plastice

Jucariile sexuale din materiale plastice, cum ar fi cele din TPR sau PVC nu sunt compatibile cu uleiul de cocos sau cu orice alt tip de lubrifiant pe baza de ulei. Foloseste, in schimb, jucariile sexuale cu un prezervativ si cu un lubrifiant pe baza de apa sau unul pe baza de silicon (daca jucaria sexuala nu este din silicon).

3. Alergie la nuca de cocos

Probabil este logic, insa evita sa folosesti uleiul de cocos daca ai o reactie alergica la nucile de cocos. Foloseste, in schimb, un lubrifiant pe baza de apa sau unul pe baza de silicon.

4 sfaturi despre cum sa folosesti uleiul de cocos ca lubrifiant sexual

1. Inainte sa-l folosesti ca lubrifiant, testeaza daca esti sau nu alergica. Aplica putin ulei de cocos pe piele, intr-o zona sensibila, cum ar fi pe partea inferioara a incheieturii mainii. Repeta procesul dupa doua zile si urmareste daca piele se irita in zona respectiva. Daca totul decurge fara probleme, aplica o cantitate mica in si in jurul vaginului si vezi daca apar mancarimi sau piele se irita. Daca si acest test decurge fara probleme, poti foflosi linistita uleiul de cocos ca lubrifiant.

2. Foloseste doar ulei de cocos de calitate, care se afla in termenul de garantie. Daca acesta prezinta diferente de culoare sau are un gust acru si un miros ciudat, atunci este cazul sa cumperi un nou borcan de ulei de cocos.

3. Ca sa pastrezi uleiul de cocos proaspat pentru cat mai mult timp, incearca sa-l pastrezi in recipiente sau borcane mai mici. Pentru a evita contaminarea lui, nu-l aduce in contact cu apa si nu baga degetele in borcan. Cea mai buna metoda este sa il picuri. Daca este in stare solida, poti pune borcanul deasupra unei cani cu apa fierbinte si problema e ca si rezolvata.

4. Este recomandat sa ai un prosop la indemana cand folosesti uleiul de cocos ca lubrifiant. De preferat este sa-l intinzi pe pat ca sa eviti patarea lenjeriei sau a saltelei. Daca se intampla sa patezi lenjeria de pat, sunt sanse sa iasa la spalat. Sunt disponibile destule produse de curatat care reusesc sa scoata petele de ulei din tesaturi.

Concluzii

Daca ar fi sa judecam dupa experientele pe care milioane de femei din intreaga lume le au cu uleiul de cocos in dormitor, am putea spune ca este cel mai bun lubrifiant din cate exista. Totusi, pana in acest moment nu s-au facut studii de specialitate care sa arate daca uleiul de cocos poate fi folosit sau nu ca lubrifiant sexual. Exista, insa, lubrifianti sexuali care au la baza uleiul de cocos, testati clinic si dermatologic, cu review-uri foarte bune din parte utilizatorilor.

Cu toate ca am depus toate eforturile ca informatiile prezentate in aceasta pagina sa fie cat mai exacte, acestea nu reprezinta si nici nu pot inlocui sfatul unui medic. De aceea, iti recomandam sa te consulti cu medicul tau ginecolog inainte sa folosesti orice tip de lubrifiant sexual, nu numai uleiul de cocos.

Toate tipurile de Jucarii Sexuale

Cine Suntem  

UBERSex.ro este sursa ta de informare in lumea jucariilor sexuale. Scopul nostru este sa te ajutam sa faci alegerea potrivita atunci cand iti cumperi o jucarie erotica, sa stii cum sa o folosesti si cum sa ai grija de ea ca sa te tina cat mai mult timp.

UBERSex.ro © 2020

Acest website foloseste cookie-uri. Mai multe detalii AICI.